Valborg 2021

Inte trodde jag att Covid-19 skulle hålla i sig så här länge när jag först hörde talas om det i början av förra året. Viruset härjar för fullt och i Kalmar län är smittspridningen väldigt stor. Jag tror att det är den brittiska varianten som har de flesta Kalmarbor i sitt grepp.

Idag kör vi fjärrundervisning på Centrumskolan och vi börjar med ett digitalt möte med alla lärare och rektorn på skolan. Vi ska planera upp dagen, se vilka lärare som kan jobba och om vi behöver vikarier. Egentligen börjar jag 10.15 på fredagar fast jag tänker vara med på mötet 8.15 för jag hade räknat med att jobba förmiddag idag för jag skulle egentligen hjälpa till så en kollega skulle kunna fira sin 40-årsdag med sin familj. Fast nu blev det inget sådant firande för henne i och med Corona. Det är så tråkigt för henne och jag tycker synd om alla som hade tänkt att ha något i form av fest, eller liknande.

Det är valborgsmässoafton och inga brasor är tillåtna för det ska inte samlas så många människor på ett ställe. Mats och jag har tänkt att grilla tillsammans med Linda och Christian, på Stensö. Det vill säga om ingen av oss får några symptom. Jag är ju väldigt vaksam just nu eftersom jag troligtvis har blivit utsatt för smitta även om jag inte har varit supernära den personen. Fast vi sitter ju många i lärarrummet så då kanske det är svårt att inte bli smittad. Fast vad vet jag för det finns ju familjer där nästan alla visat positiv och nån visat negativ så det är svårt att vet hur Covid-19 smittar. Jag hoppas såklart att jag ska testa negativ, då jag lämnar in mitt test till sjukhuset. Sedan kommer vi fyra göra ett snabbtest ikväll innan vi fortsätter umgås.

Jag ville bar in här och önska alla en fin valborg, var rädda om varandra, kram Susann 💜

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *