Jag,  Mats och jag,  Sjukskriven/Arbete,  Travel

Vi tĂ€ltar 😊

Godmorgon, hĂ€r har jag vaknat till en solig fredagsmorgon sĂ„ det verkar ju lovande inför den hĂ€r dagen. Jag har inte kunnat vara inne hĂ€r för vi har varit pĂ„ Öland och tĂ€ltat.

I onsdags klockan 10 blev vi hÀmtade utav Malin och Urban för att Äka upp till Byxelkrok dÀr Maria och Mikael redan var. Vi hade som vanligt mycket packning och Mats och jag kom fram till att vi inte kunde ta bort nÄgot utav vÄr packning.

Runt halv tolv kom vi fram dÀr Marie och Micke hade vildcampat. Det var precis vid stranden strax söder om Byxelkrok och dÀr satte vi oss en stund för att fika och det blev Àven ett dopp. Det var skönt i vattnet Àven att det blÄste lite. Det var 19,4 grader i vattnet sÄ det var inte sÄ kallt.

NÀr vi hade blivit varma efter doppet sÄ Äkte vi till Restaurangen dÀr Victor och Torun jobba för att Àta lunch. Maria och jag delade en pizza.

TyvĂ€rr fick Malin och Urban Ă„ka hem efter lunchen. DĂ„ fick vi strukturera om och det slutade med att William och dottern Ă„kte upp till Södvik dĂ€r vi skull campa och lĂ€mnade en utav vĂ„ra bilar. Tack för det 💜

NÀr vi kom till Södviks gÀstgiveri sÄ satte vi upp vÄrt tÀlt och Marie och Micke sov ocksÄ i det eftersom vi har ett 6-mannatÀlt. NÀr vi hade fÄtt upp tÀlten sÄ blev det lite vila.

Efter att vi vilat satt vi i solen och gottade oss med nÄgot gott i vÄra glas. Klockan Ätta skulle det bli konsert i Södviks lada som vi hade köpt biljetter till. innan konserten stekte vi kycklingtacos pÄ triangiaköket sÄ vi blev mÀtta innan vi skulle lyssna pÄ Baskery.

Baskery bestod utav tre systrar och enligt dem sÄ spelar de banjopunk. De var vÀldigt harmoniska och supermusikaliska sÄ det var vÀldigt roligt att lyssna pÄ dem. Annars Àr jag inte sÄ mycket för att lyssna pÄ konserter, kan lÀtt tycka att det blir för mycket. De ska Àven spela pÄ Kalmar stadsfest och dÄ mÄste vi höra dem igen för att se om de Àr lika bra pÄ en stor scen.

Efter konserten blev det godnatt.

PÄ torsdagsmorgonen vaknade alla upp lite stela och jag hade sovit sÄdÀr i tÀltet, ungefÀr som jag rÀknade att jag skulle ha gjort. Jag tycker att det Àr mysigt att tÀlta fast mannen Àr utav en annan Äsikt. Hade jag fÄtt bestÀmma hade vi tÀltat varje sommar.

Eftersom vi hade fÄtt lov att tÀlta vid gÀsttgiveriet för en liten summa sÄ ingick det frukost. Det var en frukost som hade lite av varje, det var mer Àn vad jag trodde.

Efter frukosten rev vi tÀltet och packade ihop oss. Sedan Äkte vi till en strand som lÄg nÀra fast det var inte det lÀttaste att hitta dit. Maria och Micke hade varit dÀr en eller tvÄ gÄnger tidigare fast till slut kom vi fram efter nÄgra felval. Vi var helt sjÀlva dÀr, ja förutom nÄgra kor. Stranden lÄg pÄ östra sidan och dÄ brukar det per automatik vara kallare i vattnet. Visst var det det, bara 14,4 grader. För mig blev det tvÄ dopp innan vi styrde kosan hemÄt.

NÀr vi kom hem Äkte vi och handlade nÀstan meddetsamma eftersom Marie och delar av hennes familj skulle komma pÄ kvÀllen. Vi svÀngde Àven förbi dottern med tvÄ baguetter och blÄbÀr som de behövde inför deras kvÀllsbesök. NÀr vi kom hem efter handlingen sÄ var det bara sova som gÀllde för mig dÄ jag började fÄ huvudvÀrk.

Klockan 18:00 kom familjen Sandströms och vi Ät kycklingtacos med dem eftersom vi hade fÄtt kyckling över dÄ Malin och Urban hade fÄtt Äka hem.

Efter maten spelade vi mitt nya spel frÄn Korea, Yutmen. Vi var pÄ tvÄ lag, jag, Marie och Hampus pÄ ena och det andra, Mats, Jimmy och Sigge. Första omgÄngen blev jÀttespÀnnande och till slut vann vi. Sedan ville de ha revancsh och dÄ vann vi igen fast det blev en ganska lÀtt vinst och inte alls lika spÀnnande som första. NÀr vi hade spelat klart sÄ gick Sigge och Hampus hem. DÄ spelade vi det spelet som vi gav Marie nÀr hon fyllde Är, Exit. Det Àr ett spel som bara kan spelas en gÄng. Tre timmar senare lyckades vi Àntligen lösa alla kluringar och sÄ var det spelet till Ànda. Jag tyckte det var ett roligt spel fast en del saker var svÄra att lista ut. Det fanns mÄnga ledtrÄdar fast dem ville vi inte ta i onödan. Sammanlagt tog vi tre ledtrÄdar.

NÀr vi hade spelat klart var klockan 00.35 och dÄ var det sÀngen.

Ännu en hĂ€rlig dag Ă€r över, kram Susann 💜

Nu har klockan snart hunnit bli nio denna fredagsmorgon och Mats hĂ„ller pĂ„ att göra frukost. Idag ska vi ev. spela padel med dottern och William pĂ„ förmiddagen. Vi fĂ„r se hur pigga de Ă€r. Sedan ska jag vila och ladda inför kvĂ€llen för dĂ„ ska vi Ă„ka till Fredrik. Han ska bjuda pĂ„ grillning, det var det han ”vann” pĂ„ min 50-Ă„rs fest att i juli bjuda Susann pĂ„ grillat. Det ska bli trevligt.

Nu önskar jag dig en hĂ€rlig fredag, kram Susann 💜

4 kommentarer