Arbete/sjukskrivning,  Sjukskriven/Arbete

Ett bra avslut på denna månad 😊

På vägen till jobbet hämtade jag våra beställda varor. Eftersom jag har hemkunskapslektion idag så behövde vi våra varor på förmiddagen och kunde inte ta hemkörning då den isf kommer på eftermiddagen, oftast när skolan är slut. Eleverna fick laga Bulgursallad med stekt haloumi och myntasås. Maträtten gick hem och de tyckte det var gott. Det var kul att träffa alla efter sportlovet och det kändes som både elever och personal fått ny energi av ledigheten.

Det har diskuterats mycket om det som händer i Ukraina, utav både elever och personal. Det känns lite otäckt med kriget som startat mellan Ryssland och Ukraina. Jag kan inte fatta att 2022, att det kan bli sammandrabbningar mellan olika makter som leder till krig. Att dagens samhälle tar till sådana drastiska metoder i konflikten där människor skadas och till och med dödas. Frågan är ju om detta krig ska hålla på länge och vilken motaktion Ryssland tänker ta till och vad hamnar Sverige i allt detta. Putin har ju hotat Sverige och vad har Sverige att ta till om Ryssland skulle bestämma sig för att rikta in sig på vårt land. Vi är inte med i NATO, så ingen militärbackup från någon. Vi har något slags avtal med Finland om vi skulle hamna i krig fast annars har vi väl inga uttalade länder som stöder vår sak. Det känns väldigt overkligt på något sätt fast vi kommer väl se konsekvenserna snart i form av fler som söker sig till Sverige och andra konsekvenser kommer det säkert också bli. På något sätt känns denna konflikt så nära och svår att ta in.

Nu blev det ett dystert inlägg så måste avsluta med något positivt. Annika och jag fick en fin kväll vid kallbadhuset i solnedgången. I och för sig var det ganska blåsigt så det var rätt höga vågor så jag vågade faktiskt inte hoppa i ikväll utan tog stegen ner i vattnet. Det var ca 2 grader i luften och 3,4 grader i vattnet. Det var ett härligt avslut på denna måndag och denna månad.

2 kommentarer