Jag,  Sjukskriven/Arbete

Källa hamn – en bra överraskning 💜

Vid klockan halv fyra i fredags var det dags för oss att hämta Malin och Urban på Malins överraskning som vi planerat för henne. Det hon inte visste var att vi skulle åka till Källa hamn på Öland och där mötte Maria och Micke, Linda och Christian upp. Vi körde lite omvägar innan vi drog över bron för att förvilla lite. I bilen fanns bubbel och snacks så vi hade lite färdgotte. Vid femtidan var vi framme i källa och där hade de andra dukat upp med bubbel, tårta och snacks och när vi kom så sjöng de och Christian spelade på gitarren. Malin blev verkligen överraskad och jag tror att hon tyckte det var roligt att se alla.

Efter bubblet så installerade vi oss i stugan som vi skulle bo i tillsammans med Malin och Urban och därefter var det middag. vi hade fixat lite var och Micke han grillade kyckling som vi åt till potatissallad, sallad och sås. Det blev gott och mycket trevligt runt bordet.

Efter middagen blev det en liten promenad i närområdet. Det var en vacker kväll och ett trevligt sällskap.

Sedan blev det badtunnan och även ett dopp vid bryggan. Det var 10,1 grader i vattnet så rätt skönt och det var nästan alla som kallbadade och sedan var det skönt att krypa ner i den varma badtunnan.

Vi satt i badtunnan i två timmar och sedan var det dags för efterrätt. Christian hade bakat apfelstrudel och till det fick vi kaffe och vaniljsås. Efter det så spelade vi gin rummy och det var första gången jag spelade det med så många. Det blev att en fick tänka lita annorlunda och det var svårare än när en spelar fyra stycken. Vi använde fyra kortlekar och det gick ändå bättre än vad jag trodde. Vid 00.30 kände jag att jag var tvungen att gå och lägga mig för jag började få huvudvärk och det snurrade lite så då tackade jag för mig. De andra satt kvar och spelade medan jag gick till vår stuga och försökte sova. Även om jag inte somnade så var det skönt att få ligga ner och blunda. Vid tvåtiden kom Mats, Malin och Ubbe för att sova.

Jag vakande såklart tidigt fast låg kvar i sängen tills det var dags för morgondoppet. På lördagsmorgnar brukar vi springa och bada fast den här lördagen blev det bara ett dopp. Mats hoppade över doppet så jag doppade mig först kvart över åtta och sedan kom Maria framåt kvart i nio och då sällskapsbadade jag med henne. Det var 9,2 grader i vattnet så en härlig start på lördagen.

Sedan blev det en gemensam frukost och därefter städade vi våra stugor och packade ut i bilarna. Fast vi åkte inte hemåt utan vi fick låna cyklar och passade på att cykla till ett ställe i närheten för att titta på orkidéerna och gullvivorna som skulle växa så fint just nu. Jag hatar och cykla så jag jublade väl inte över denna utflykt fast alla andra var nöjda så vad gör en inte för stämningen.

Efter den lilla utflykten var det dags för hemfärd. Jag behövde hem och vila för jag skulle på 40 års fest på kvällen och skulle bli hämtad klockan fyra. Vi var hemma runt två och när vi hade lämnat av Malin och Urban så körde vi förbi pizzerian för att jag skulle få något i magen innan kvällen.

Detta blev en lyckad överraskning för Malin och så himla trevligt att umgås med alla. Vilka härliga vänner jag och Mats har runtomkring oss. Jag är så tacksam för det. 💜

2 kommentarer