Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Längtan blev för stor och för att vi kan 😊

Godkväll till alla som tittar in hos mig. Vi har just kommit hem från ett restaurangbesök. Vi eller rättare sagt jag var sugen på att äta ute. vi tänkte först äta på Kallskänken fast där ignorerade de oss så länge så vi gick och då fick det bli Slipkajen. Jag har aldrig ätit där förut, fast har velat prova stället för jag har bara hört bra om deras mat. Mats har ätit lunch där och tyckt att det har varit gott. Vi kostade på oss varsin förrätt och huvudrätt, så nu är vi rejält mätta. Till förrätt tog vi något som de kallade stenkaka, det var räkor, forellrom, rödlök, tomat och smetana som serverades på ett gott bröd. Därefter åt jag en haloumiburgare och Mats tog en vanlig burgare. Förrätten var helt klart den godaste. Jag tyckte min haloumiburgare var lite för fet och det fanns inget direkt krisp utan löken var stekt och gav inget direkt tuggmotstånd. Jag saknade någon gurka, kanske en saltgurka hade gjort den rätten. Sedan tror jag haloumin var friterad så det blev flottigt med de friterade pommesen.

Det har varit ett fantastiskt väder här i Kalmar, solen har skinit och den har verkligen värmt. Det kändes när jag var ute på promenad tillsammans med några elever. Vi gick till en lekplats där de fick göra av med lite energi.

Efter jobbet blev jag så sugen på ett dopp så jag åkte till kallbadhuset för att bada. Det var helt ljuvligt, doppade mig två gånger och satt i solen och njöt mellan doppen. Det var runt 13 grader i luften och 8 grader i vattnet.

Efter mitt dopp var det dags för mig att åka till läkaren. Hon förlängde min sjukskrivning i dagsläget fast tyckte nog att det var dags för mig att utöka min tid för att prova 75%. Vet inte riktigt vad jag ska tänka om det för som det känns just nu verkar det inte rimligt och nu är det bara erfarenhetsmässigt som jag yttrar mig. Hon tog även en massa prover så jag lämnade 5 rör med blod. Det är svårt att inte oroa mig … Jag är i alla fall sjukskriven till sista augusti och nu hoppas jag bara försäkringskassan godkänner detta. Bara att vänta och se.

Sedan har jag funderat på Christels ord i fotoutmaningen typ hela dan. Ordet smaklöst var inte lätt … jag har letat smaklösa saker, fula saker mm, tänkt att vatten är smaklöst. Till slut bestämde jag mig för den här bilden för det är många som har blivit smaklösa under pandemin.

Nu ska jag bara chilla tills det är dags att sova och jag lär väl somna tidigt eftersom det inte blev någon sömn i eftermiddag. Nu önskar jag er en fortsatt trevlig kväll, kram Susann 💜

6 kommentarer