Måndag den 28 december 2020

Länk i inlägget till Jennie Walldén och Filip Poon

Vardag igen och vi har fortfarande ledigt. Det är så skönt att kunna vara långlediga tillsammans. Idag har vi varit och handlat inför nyår och gyozaplattor och plattor till vårrullar.

Till nyår kommer det vara jag, Mats och Samina som firar tillsammans. Vi kommer laga god mat och bara njuta av varandras sällskap. Nu har vi bestämt vår nyårsmiddag som kommer att bestå av först crustader fyllda med räkor som äts till bubblet. Sedan kommer förrätten en toast alá Mats och till huvudrätt planka med oxfilé i ugnen. Till efterrätt kommer vi göra en pannacotta, antagligen en vanilj och en med passionssmak. Jag tror att vi kommer bli mätta även då.

Idag har det varit jättemörkt utomhus, det känns som det är natt hela tiden. vi har inte gjort så många knop idag, pusslat, tittat på film och jag har såklart sovit i soffan som jag brukar.

Idag har jag fått jätteont i häften så jag kommer nog inte kunna springa imorgonkväll. Typiskt när jag vill träna så för jag ont någonstans. Kanske börjar åldern visar sig lite här och där. Det värker väldigt mycket i höften så får se om jag ringer hälsocentralen imorgon för jag har haft ont i höften ett tag nu fast inte riktigt så illa som idag för jag har knappt kunnat gå för så ont gör det.

Ikväll blev det dumplings och vårrullar till middag och det är kul när vi lagar mat tillsammans. Jag älskar att vara i köket tillsammans och laga maten med ett glas bubbel till. Det är så himla mysigt. Idag gjorde vi dumplings efter Jennie Walldéns recept. Inte exakt fast nästan, vi använde vegofärs istället för fläskfärs. Sedan gjorde vi vårrullar efter Filip Poon.

Allt blev väldigt bra och vi är nöjda med vår prestation, inte alltid lätt att vika dumplings så de blir sådär fina som en äter på restaurang. Vi provade lite olika vikningar.

Om ni inte har gjort dumplings eller vårrullar kan jag rekommendera det, för det är värt allt jobb. De smakerna är så bra 💜

Kram Susann 💜

4 kommentarer

  1. Tråkigt att du har ont i höften, hoppas att det lättar så du kan träna. Samt vi har också huvudrätten klar för nyår, men det är det andra jag inte tänkt på än =D

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.