Jag,  Sjukskriven/Arbete

Min helg 💜

Godmorgon till dig som tittar in hos mig. Det har varit tyst frÄn mig hÀr pÄ bloggen över helgen för jag har inte hunnit och orkat skriva. Detta har varit helgen som jag har förberett mig pÄ och lÀngtat efter dÄ jag har haft min 50-Ärsfest.

Fast jag börjar vĂ€l frĂ„n början för pĂ„ lördagen blev jag sĂ„ snopen nĂ€r jag tittade ut för att se vad jag skulle ha pĂ„ mig nĂ€r jag skulle springa. PĂ„ marken var det alldeles vitt đŸ˜± Jag trodde inte det var sant för pĂ„ kvĂ€llen innan hade jag lĂ€st att det skulle komma snö i vĂ„ra trakter fast nĂ€stan bara skrattat Ă„t det för det har ju varit sĂ„ varmt ute sĂ„ snön lĂ€r dröja. Fast sĂ„ rĂ€tt de hade med sin snöprognos.

PÄ lördagsmorgonen sprang vi inte dÀr vi brukar för de ska restaurera bryggan och dÄ hade vi inte kunnat bada efter löpningen. Vi hade bestÀmt att Äka ut till Maria pÄ Revsudden och springa och bada dÀr. SÄ snopna vi blev nÀr vi insÄg att det inte kommit nÄgon snö dÀr. Revsudden ligger ca 1 mil norr om Lindsdal. Fast det blÄste och snöade nÀr vi skulle bada sÄ det var inte det mysigaste doppet jag har gjort. Det var 1 grad i luften och 7,4 grader i vattnet sÄ nÀr en kom i vattnet var det skönt. Vi sprang 3,20 km och Àven Micke följde med vÄr lilla runda. Det Àr mysigt att springa dÀrute i naturen, blir lite som traillöpning.

Sedan nÀr vi badat fick vi frukost hos Maria och Micke. Det var sÄ gott och lyxigt.

Sedan nÀr vi kom hem fixade vi det sista som skulle göras inför festen pÄ kvÀllen. PÄ eftermiddagen la jag mig för att sova för att jag skulle vara pigg till kvÀllen. Det var skönt och sedan nÀr gÀsterna kom sÄ var jag redo för partaj. Jag hade delegerat ut lite till min familj under kvÀllen sÄ det blev jÀtte bra. KvÀllen började med bubbel och salta pinnar. Sedan fick de sÀtta sig i sina lag och lösa ett Susannquiz medan Mats och jag fixade fram den exotiska plankan. NÀr vi dukade fram sÄ sÄg vi att de glömt att skicka med potatissalladen sÄ Mats fick köra till Magneten igen för att hÀmta den. Det var en miss och blev lite lÀngre vÀntan Àr vad vi hade rÀknat med.

Till slut kom maten och alla blev mÀtta och nöjda. VÄra gÀster hade fÄtt en uppgift att skriva ett tal eller hyllningssÄng till jubilaren, mig och som de skulle upptrÀda inom en viss tid och sedan fick de poÀng för den nÀrmaste tiden som Mats bestÀmt i förvÀg. Det blev roliga och fina framföranden, jag Àr sÄ tacksam för alla fina ord och skÀmt som kom fram.

Under kvÀllen blev det ett musikquiz som Mats gjort och Àven ett som Marie gjorde. Det var kul och underhÄllande och vi sjöng Àven lite allsÄng och kvÀllen avslutades med karaoke. Maria hade gjort ett lotteri dÀr mina gÀster vann att göra nÄgot tillsammans med mig under ett Är. Nu i december ska Marielle bjuda mig pÄ glögg och i januari Àr det en annan kompis som ska göra nÄgot sÀrskilt tillsammans med mig. En vÀldigt rolig idé, nu fÄr jag se om mina vÀnner kommer ihÄg mig. Vid klockan 02:00 gick de sista gÀsterna hem och det blev verkligen en sÄdan rolig och trevlig fest som jag ville ha. Tack alla som bidrog till min fest, all kÀrlek till er.

Fatimah vinner att vi ska göra nÄgot tillsammans med ett Triangiakök.

SjÀlvklart vaknade jag för tidigt pÄ söndagen Àven om klockan hade hunnit bli 8:30 sÄ hade jag ÀndÄ inte fÄtt tillrÀckligt med sömn. Jag steg upp och sedan röjde vi upp all disk för det blev mÄnga glas som anvÀndes under kvÀllen dÄ Victor stod för att göra drinkar till gÀsterna. Fatimah och Andreas Äkte hem efter frukosten, tack för all hjÀlp.

PÄ eftermiddagen sov jag flera timmar för jag var helt slut. Jag piggnade till lite pÄ kvÀllen dÄ vi lagade middag tillsammans med Victor och Torun. Victor var sugen pÄ anka sÄ det hade vi varit och köpt pÄ förmiddagen. Jag tror inte jag lagat det förut sÄ Victor han stekte och fixade med ankbröstet. Det blev gott och vi Ät pressad potatis, rödvinssÄs, stekt brysselkÄl och rödkÄl till.

Efter maten provade vi mitt nya spel FrÄn och med nu, som jag fick av Marielle. Det var roligt och lÀttsamt. Sedan gick jag och la mig tidigt för jag var trött.

Det blev en hÀrlig helg och vad jag blev firad, sÄ himla roligt.

4 kommentarer