Onsdagen den 26 januari 2022

Lillördag idag och veckorna bara rusar iväg. Snart går vi in i en ny månad, februari den kortaste utav dem alla. Det är den månad som jag hoppas kommer bli kallare och bjuda på många isvaksbad. I och för sig blev det ett bad igår kväll med tunn is omkring mig. Fast jag är inte riktigt nöjd med en sådan tunn is utan vill att den ska vara tjockare så upplevelsen känns mer äkta. Det finns många råd kring vinterbad, läste ett idag att en ska vara i vattnet runt tre minuter och behöver sänka ner sina axlar under vattnet för att får full effekt av de bruna fetterna. De bruna fetterna som ska påbörja kroppens känsla av värme som sprider sig i kroppen efter ett kallbad. Jag tror inte så mycket på allt jag läser utan jag tror på att göra det som känns bra för en själv. Att prova sig fram för att se vad just min kropp klarar av och tycker om. De tips som jag läser är vad en kan göra efter doppet för att inte kylan ska ta över. Det känns olika för olika människor efter badet. För mig sprider sig verkligen en värme i kroppen som varar kanske tre kvart. Då skulle jag bara kunna stå i badkläderna utan att behöva ta på mig fast jag byter alltid om direkt även om jag inte fryser. Det som jag tycker jag fryser om är händerna för jag har inga neoprenhandskar, på fötterna har jag badskor så fötterna fryser jag inte om.

Tips till efter doppet –

  • Drick något varmt.
  • Ha någon form av underlägg att stå på när du byter om.
  • Bada med mössa eller ta på mössa efter badet.
  • Ha varmt vatten med i en petflaska och skölj av fötter och händer.
  • Ha med dig varma vantar
  • Ta på dig varma strumpor och varma skor.

Är ni nyfikna på att veta mer om hur det är att åretruntbada så är det bara till att fråga.

Bilden är tagen förra året i slutet av februari

Idag känner jag mig inte utvilad för jag har vaknat många gånger i natt och har haft svårt att somna om. Det blir till att sova när jag kommer hem.

Onsdag betyder städdag så det får jag se om jag orkar idag annars får jag hoppa över det om min ork inte finns där idag. Vi får se…

Mats slutar senare idag för de har APT så får se om han tar mötet på länk hemifrån eller på sitt kontor. Annars har vi inga direkta planer idag. Onsdagar är min vilodag från träning och det behövs också tid till återhämtning.

Jag önskar er en fin lillördag, kram Susann 💜

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *