Jag,  Sjukskriven/Arbete

Påskafton 2022

Godmorgon till dig som tittar in hos mig. Jag är uppe tidigt som vanligt trots att det blev lite senare i säng igår kväll. Ute skiner solen och temperaturen ligger på nollan och det är lördagsmorgon vilket innebär att vi ska springa och bada.

Dagen igår blev lyckad, vi var en runda på Hansa city där dottern shoppade lite kläder. Det blev även en tur till EKO, en affär som Åsa, Jon och Maya aldrig varit i. Efter shoppandet så lagade dottern lunchen, spagetti och köttfärssås. Det är alltid gott när någon annan lagar maten och hon är bäst på att göra köttfärsås. Efter lunchen behövde jag vila så jag sov i en och en halv timme för sedan klockan 18.00 kom det lite vänner som skulle fira dottern som fyllt 25 år.

Vi började såklart med bubbel i glasen innan alla fick sätta sig till bords. Mats han grillade för fullt till alla 14 personer som var hungriga. Det blev en massa blandade saker på grillen, kyckling, fläskfile, stekfläsk, halloumi, vitkål och kryddkorvar. Till det serverades friterade pommes och sallad och vitlökssås. Alla blev mätta och nöjda. I glasen kunde det vara rödvin, rosé, öl eller vatten.

Det kändes som det var längesedan vi hade en sådan tillställning med blandade vänner så det var himla mysigt och det blev ett rejält kacklande. Vid sådana här tillfällen är vi väldigt glada och tacksamma för vårt uterum som är på 50 kvadratmeter.

Till efterrätt hade jag gjort en tårta som var mycket enkel att göra. Jag har aldrig gjort den tårtan förut utan det var bara ett hittepå från min sida. Jag hade köpt två färdiga smördegsrullar som jag hade gräddat på eftermiddagen. Sedan la jag ett lager vaniljkräm och lite grädde och toppade med hallon innan jag la på den andra bottnen. Överst pudrade jag bara florsocker. Jag tänkte att den skulle påminna lite om en napoleonbakelse och det tyckte jag den gjorde. Dottern däremot var lite skeptisk till tårtan och tyckte den smakade croissant med grädde. Jag höll inte riktigt med henne. Alla tyckte att tårtan var god så den kommer jag göra fler gånger då det var otroligt lätt. Tyvärr glömde jag ta kort under kvällen, konstigt nog blev det inte mer än ett på den färdiggräddade smördegsbottnen. Jag som alltid försöker ta bilder föra att kunna ha till blogginlägg.

Sedan satt vi bara och pratade och hade något gott i våra glas och i skålarna låg det chips. Det blev verkligen en trevlig kväll och vi kom i säng runt tolv.

Nu är det snart dags för att åka till Koudden där vi brukar bada. I dag får vi med oss Jon, tanken var att Åsa också skulle följt med fast hon har lite ont i sina fötter så det får bli en annan gång. Jon har tänkt att bada så vi får se hur det går då han i vanliga fall inte badar vid den är årstiden.

Nu önskar jag er alla en härlig påskafton, kram Susann 💜

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *