Jag,  Sjukskriven/Arbete,  Träning

Påskhelgen 2024

Långfredagen – Strax efter nio hämtade vi upp dottern och William för att åka till Fatimah och Andreas. Vi skulle egentligen ha åkt med dotterns bil fast de hade fått en pyspunka så därför tog vi vår bil. När vi kom fram till syrran fick vi kaffe och fralla. Victor och Torun hade redan kommit då de körde från Hedlandet.

Efter fikat blev det en liten promenad för de som ville. Det var fint väder och varmt i luften när solen kom fram.

Vid klockan 13.00 kom pappa som också bor i Älmhult. Strax efter kom Fatimas äldsta dotter och hens flickvän. Då kunde långfredagen börjar och vi fick god påsklunch. Jag hoppades vi skulle få påskmat eftersom jag hade valt att inte laga det på påskafton.

Vi målade även ägg i paren och pappa var enhällig domare som inte gick att muta. Vi vann, Mats och jag.

Sedan pusslade vi, pratade och bara umgicks. Vi fick eftermiddagsfika med massa kakor som Fatimah hade bakat.

Till kvällsmat åt vi pizza och därefter körde vi hemåt till Kalmar och då följde Victor och Torun med.

Påskafton – Eftersom detta var en lördag så började Mats och jag dagen med löpning och bad Vi var själva denna morgon då de andra hade annat för sig. Jag sprang nästan hela rundan och det kändes bara lite grann bak i knävecket fast det kändes värre efteråt. Det var en fantastisk morgon, 6 grader i luften och 5,9 grader i vattnet.

Därefter åkte vi hem och åt frukost och då hade även Victor och Torun vaknat. Victor och Torun var snälla och bytte däcken på våra bilar.

Sedan fixade vi under dagen och jag hann även vila en stund innan våra gäster kom. Det var dottern, William, Willams mamma och bror.

Vi åt Bao buns bröd med hoisinifläsk och bang bang kyckling plus en massa grönsaker. Vi hade även så vi kunde göra vietnamesiska vårrullar. Det blev gott och alla blev mätta. Sedan spelade vi spel. Det blev en trevlig och lyckad kväll.

Påskdagen – Den här dagen blev nästan bara en vilodag. Victor och Torun åkte upp till Byxelkrok för de skulle fixa något. På kvällen när de kom tillbaka så spelade vi padel. Det blev en jämn match och snart vinner vi inte över dem. Fast den här gången vann Mats och jag.

Annandag påsk – Idag blev det sovmorgon, vi gick inte upp förrän klockan var halv nio. Jag lyckades somna om och det var skönt. Vi hade inga planer idag. Vi bjöd hit Malin och Ubbe på lite våfflor vid lunchtid. Vi har inte träffat dem på länge för de har fullt upp med att fixa och rensa inför deras flytt till lägenhet. Det var trevligt att prata med dem en stund, att liksom prata ikapp om barn, jobb och allt annat.

Den här påskhelgen har varit blandat med både socialt och tid för oss själva. Mats behöver verkligen bara tid för sig själv nu när han jobbar så intensivt, dels på sitt nya jobb samtidigt som han har kvar sitt gamla.

Kram Susann 💜