Familj,  Sjukskriven/Arbete

Annandag påsk 2022

Måndag idag och en röd dag. Godmorgon på dig som tittar in hos mig idag. Här har jag vaknat tidigt som vanligt och nu när klockan är halv åtta så ligger jag kvar i sängen med min dator och skriver detta inlägg. Datorn fick komma upp till vårt sovrum igår kväll då jag helt plötsligt kom på att jag inte betalt vår resa till Rhodos. Vilken panik jag fick för den skulle varit betald den 15 april. Så det var bara ut och betala och som tur var gick det svischa och pengarna hamnade direkt där de skulle. Så nu är det gjort och vi ett antal tusenlappar fattigare.

Igår kväll blev det inget inlägg för jag var för trött för det. Gårdagen började med frukost i uterummet tillsammans med Åsa och Jon. Efter frukosten åkte jag och Åsa till Ikea för de behövde glas inför kommande student. när vi kom hem hade även Maya stigit upp och ätit frukost. Sedan plockade de i ordning och packade alla saker för att resa hem. Runt halvtolvtiden kom de iväg. Det har varit mysiga dagar tillsammans med dem. Det är alltid roligt att träffas. När de hade åkt la jag mig i soffan och somnade. Jag behövde vila efter några intensiva dagar. Resterande dagen igår var bara chill och jag samlade så mycket energi som jag bara kunde. Det blev lite tv-tittande och mycket sovande. Det enda som var nackdel med det var att det var så fint väder igår och då kändes det lite slösigt att sova bort hela dagen fast välbehövligt för mitt mående.

Vid halvsjutiden blev jag så sugen på att ta ett kvällsopp och det är tur jag har vänner som gillar att bada för Matilda hängde med. Vi träffades halvåtta vid Kalmar kallabadhus för ett dopp. Det var helt ljuvligt, 7 grader i luften och 9 grader i vattnet.

Det bästa med att bada är att en får uppfriskande energi så nu var kvällen räddad. Jag kunde titta lite på tv innan det var dags för mig att sova.

Idag är första dagen för mitt påsklov. Det ska bli så skönt att vara ledig en hel vecka och jag har inga direkta planer för mitt lov. Vi får se vad som händer och vad jag fyller det med.

Mats har redan gått upp för att göra amerikanska pannkakor till sin fru. Är det det som kallas kärlek?

Idag är vi bortbjudna till lunch, vi ska på kalas hos Ingela som fyller år den 20 april. Ingela är en gammal kompis till Mats och nu även till mig. Vi träffas inte så ofta fast när vi gör det är det alltid trevligt.

Vad händer för er idag?

Jag tänker att jag ska fixa lite i trädgården innan kalaset. Nu kanske jag kan sätta ner potatis för nu kommer det väl förhoppningsvis inte frysa mer. Sedan har jag lite luktärter som jag tänkt plantera. Luktärter sådde alltid mamma så dessa blommor får mig att tänka på henne lite extra.

Nu önskar jag er alla en härlig måndag, kram Susann 💜

4 kommentarer