Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete,  TrĂ€ning

Intervaller i snö och ett dopp 😊

Idag startade jag min dag pÄ café för jag skjutsade in Mats till hans möte med andra rektorer. Eftersom jag inte ville köra hem igen pga snövÀdret sÄ satte jag mig pÄ ett café innan jag gick till jobbet. Det blev en macka och varm choklad. Det kÀndes lyxigt att börja dagen sÄ.

Jag kom ÀndÄ för tidigt till jobbet och dÄ passade jag pÄ att kolla pÄ Loops, ett digitalt lÀromedel som vi anvÀnder i hemkunskapen. Jag har fÄtt ett eget konto nu, förut hade bara en kollega det och lÀnkade alla uppgifter. Nu kan Àven jag planera och göra lektionsplaneringarna, sÄ vi kan dela pÄ uppgiften.

Efter jobbet Äker Annika och jag in till centrum för att handla present till MÀrit som fyller 50 Är pÄ tisdag nÀsta vecka. Det gick ganska fort att handla för vi visste ungefÀr vad vi skulle köpa. Nu ska jag bara göra ett kort till pÄ mÄndag dÄ vi ska fira henne eftersom hon Àr ledig tisdag och onsdag.

NĂ€r jag kom hem var Mats redan hemma och han hade Ă€ven hunnit sĂ€tta pĂ„ vinterdĂ€cken pĂ„ peugoten sĂ„ imorgon har vi varsin bil igen. 😊 Det första jag gjorde nĂ€r jag kom innanför dörren var att jag försökte vila lite för jag skulle ju trĂ€na ikvĂ€ll med sweden runners. Jag var vĂ€l inte jĂ€ttesugen pĂ„ att ge mig ut bland snön fast jag vet att jag skulle Ă„ngra mig om jag inte kom ivĂ€g. Jag Ă„kte och pĂ„ vĂ€gen till trĂ€ningen hĂ€mtade jag upp Annika J. Det var ganska kallt, minus tre grader och pĂ„ sina stĂ€llen lite blött. Jag och Annika var inte jĂ€ttesugna för det var lite halt att springa. Jag tog det vĂ€ldigt lugnt och efter 200 meter mĂ€rker jag att min vattenflaska lĂ€cker i ryggsĂ€cken och jag blir blöt pĂ„ ryggen, typiskt nĂ€r det Ă€r sĂ„ kallt ute redan. DĂ„ kĂ€nns det nĂ€stan som om vi kunde Ă„ka hem igen fast vi bestĂ€mmer oss för att fortsĂ€tta vara med. Det blev pyramidintervaller 1, 2, 3, 4, 4, 3, 2, 1 minuter som vi springer och med en minuts aktiv vila emellan. Eftersom det var snö dĂ€r vi sprang sĂ„ tog jag det vĂ€ldigt lugnt och jag har inga skor med dubbar. Kanske Ă€r det nĂ„got som jag borde införskaffa.

HÀr Àr hÀsthagen som vi springer runt nÀr vi springer intervaller Bra för alla kan springa i sin egna takt och jag Àr den som brukar bli omsprungen flera gÄnger om.

Intervallerna gick bra och jag hade faktiskt lagom med klÀder pÄ mig, varken för kall eller för varm. Det Àr tur att mina skor Àr gore tex sÄ jag inte blir blöt om mina fötter.

Efter trÀningen var vi fyra stycken som Äkte till Kalmar kallbadhus för att ta oss ett dopp. Det var knappt att vi kom in pÄ kallbadhuset för lÄset hade fruset fast efter ett tag gick det för vi ville ju in sÄ vi kunde bada. Det var minus 3 grader i luften och 3,2 grader i vattnet.

Det blev sjĂ€lvklart ett hopp i kvĂ€ll ocksĂ„. 😊

Min kompis Linda lÀnkade en lÀnk om hur bra det var med att bada kallt sÄ jag tÀnkte att jag lÀnkar den hÀr ocksÄ sÄ att mina kÀra bloggvÀnner kan lÀsa och begrunda detta fenomen, kallbad.

Det Àr ett instagraminlÀgg av Diamantis som du kan lÀsa om vilka effekter det ger nÀr en kallbadar. Kanske hakar du pÄ trenden?

NÀr jag kom hem var det skönt att stÀlla sig i en varm ducsh och Mats lagade mat som vi Ät framför tvn. Just nu tittar vi pÄ serien om Olof Palmes mördare. Har ni sett den?

Nu önskar jag alla en fortsatt fin kvĂ€ll, godnatt 💜

2 kommentarer

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *