Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Måndagen den 16 januari 2023

Det har varit en lugn måndag på jobbet. Jag har lite planeringstid på måndagar så det är skönt att starta veckan lugnt. Jag hinner då planera lektioner så jag ligger en dag före i min planering och det är skönt så jag inte känner mig stressad.

Idag började vi en digital teckenspråkskurs som alla på skolan ska delta i. Jag har gått lite olika omgångar med teckenspråkskurser så jag känner att jag har en grund att stå på. Det är kul med ett gemensamt projekt på Centumskolan och det det blev många diskussioner kring olika tecken. Jag friskade upp minnet på de tecken som jag har kunnat. Vi ska ha fem tillfällen tillsammans och när kursen är över så ska vi lärt oss 300 tecken. Det är en digital kurs från Uppsala som vi kan göra på våra möten. Det är smidigt med inspelade kurser.

Ikväll blev det kvällsdopp tillsammans med Annika och Märit. Det var så skönt och uppfriskande och det kändes som om det var lite ljusare än förra gången vi badade innan jullovet. Det var 3 grader i luften och 3,8 grader i vattnet. Efteråt satt vi och drack varm blåbärssoppa och pratade om lite allt möjligt.

Idag bestämde Annika och jag att vi ska åka till dottern i Malmö för att få lite miljöombyte. Vi hade preliminärbokat en helg som vi bestämde innan jul och nu tänker vi att vi åker som vi hade planerat. Det ska bli trevligt.

Nu ikväll är jag ensam hemma som vanligt eftersom det är måndag och då är Mats alltid på körrep med Månkören. han brukar komma hem någon gång runt halv tio. Jag har suttit i soffan och slätittat på en serie på netflix och börjat stick på ett par strumpor. Jag tänkte att jag skulle lyckas göra ett par spiralstrumpor utan häl. Jag har i och för sig börjat sticka på dessa strumpor flera gånger fast fått börja om hela tiden för att jag antingen har tappat en maska eller gjort fel. Nu hoppas att jag ska lyckas och inte sticka så lång tid utan sluta innan min hjärna blir trött och gör en massa fel. Nu är det resårstickning som ska stickas i 18 cm innan spiralmänstret ska stickas.

Jag märker att jag är ganska trött så jag lär väl somna tidigt ikväll, hoppas jag.

Har du haft en bra dag?

Nu önskar jag dig en trevlig kväll, kram Susann 💜