Allmänt,  Jag,  Sjukskriven/Arbete

Måndagen den 25 september 2023

Jag sover inte så bra på nätterna. Ska jag skylla på klimakteriet, olyckan eller mitt sovande på dagen? Jag vaknar hur många gånger som helst under en natt, vilket är tröttsamt.

Måndagar kan jag ta sovmorgon om jag skulle vilja fast lyckas aldrig med det. Jag steg upp strax efter sju.

På förmiddagen pratade jag med pappa och han har fortfarande ont i sin fot och väntar på remiss för röntgen. Jag hoppas att han snart får den.

När jag cyklade till jobbet sken solen, tänk vilket härligt septemberväder vi har haft. Idag har det varit lugnt på jobbet och efter jobbet badade jag, Annika och Marielle vid kallbadhuset. Den här tiden på året så är vi själva vid kallbadhuset till skillnad från hur det ser ut sommartid då det är många personer där. Ikväll blåste det så vi vågade inte direkt släppa stegen. Det var 16 grader i vattnet så det är fortfarande skönt.

Att bada ger mig energi och mitt huvud och hjärna blir klarare på något vis. Nuförtiden känns det som jag har lite hjärndimma/ huvudvärk hela tiden. Fast när jag kom hem efter badet kändes det bättre, tyvärr varar känslan bara några timmar efter ett dopp.

Som vanligt är Mats på körrep då det är måndag. Själv har jag gjort så lite som möjligt. Jag har lyssnat på boken, Amerikansk jord som vi ska läsa i bokcirkeln.

Kram Susann 💜

8 kommentarer

  • Susann

   Nej, du gjorde inget fel vad jag vet. Kul att du tänkte på mig. I Våxtorp bodde pappa i ca 10 år. Våxtorp är ett fint samhälle med vacker natur runtomkring. 💜

 • Stenhagenbettan

  Det där med sömnen!
  När jag arbetade med huset fullt av barn sov jag dåligt troligen pga de stora krav JAG ställde på mig själv, mitt hem, arbetet och barnen.
  Nu som ledig tror jag att kroppen och knoppen är inte riktigt trötta. Trötta för att vila och sova.
  Jag tror att det är lätt att man går och lägger sig för tidigt helt enkelt.
  Antingen kan man då inte somna annars somnar man men vaknar efter några timmar när kroppen tycker att den sovit färdigt.
  Givetvis kan man komma i perioder ex klimakteriet, stress som att flytta Christel, sjukdomar mm
  Ekonomin kan göra oss sömnlösa
  Oro för kriget i världen
  Alla skjutningar och sprängningar kan göra vissa av oss sjuka av oro och ängslan