Jag,  Resor,  Sjukskriven/Arbete

Torsdagen den 13 april 2023

I morse skjutsade jag dottern till jobbet och sedan åkte jag till Ribban för jag tänkte ta ett morgondopp. När jag vaknade så såg det väldigt grått ut ute och det kändes som om regnet hängde i luften. Lagom tills det var dags för ett dopp kom solen fram så skönt.

Jag stannade först vid kallbadhuset fast tyvärr hade det inte öppnat. Det öppnade inte förrän klockan 10 och klockan var bara strax efter nio när jag var där. Kallbadhuset ligger så fint och jag tog reda på att det kostade 80 kronor för en dag att vara där. Nästa gång jag är i Malmö får jag planera in ett besök i denna fina byggnad.

Kallbadhuset på Ribban i Malmö

Efter att tittat ute vid kallbadhuset valde jag den bryggan som jag badat vid förut.

Det blåste fast det var skönt i solen där det inte blåste så mycket. När jag doppade mig första gången så skulle jag säga att det var 3,8 grader i vattnet fast vid andra doppet så kändes det varmare, 5,5 grader. Tyvärr hade jag glömt min termometer. I luften var det 8 grader och enligt badappen var det 6,5 grader i vattnet vid Ribban i Malmö.

Efter mitt morgon dopp åkte jag till lägenheten och gjorde mig i ordning och hann även vila innan jag tänkte åka in till centrum. Rasmus ringde precis och undrade om jag skulle följa med honom när han åkte in till jobbet. Han jobbar på restaurangen Årstiderna som ligger i Kockska huset. Jag hade planerat att äta lunch där idag när han jobbade. Det var trevligt att sällskapa med honom till hans jobb.

Jag åt dagens, högrev och potatis och till efterrätt blev det kaffe och en kula vaniljglass. Nu får jag se om jag kan sova till natten. Det var en mysig restaurang och lokalen påminde lite om en restaurang vi har i Kalmar, Källan Kronan fast jag tyckte nog att denna lokalen var lite mysigare.

Sedan fick jag en rundtur i byggnaden utav sonen. Det var en vacker byggnad och Rasmus kunde även lite historia kring byggnaden.

Efter lunchen gick jag på stan och jag handlade ett spel ock lite presenter. Sedan åkte jag hem till lägenheten och vilade och vid klockan fyra gick jag till Emporia för att möta upp dottern som slutade jobba och skulle komma dit efter jobbet. Vi gick en liten runda där och jag hittade lite mer presenter.

När vi var nöjda gick vi hem och lagade ris med korv stroganoff och efter maten åkte vi till återvinningen med deras gamla köksstolar och lite annat smått och gott. De passade på nu när jag hade bilen här.

Nu är det snart dags för sängen för imorgon bär det av hemåt för mig och jag tänkte att jag åker först och lämnar dottern på hennes jobb och sedan åker vidare. Jag är alltid piggare på morgonen så jag hoppas att jag orkar köra hem utan att behöva pausa. Det är första gången jag kör så lång sträcka själv sedan min fallolycka 2015.

Jag hoppas att du har haft en bra torsdag, kram Susann 💜

8 kommentarer