Jag,  Mats och jag,  Resor,  Sjukskriven/Arbete

Fredagen den 5 juli 2022

Godmorgon till er alla som tittar in hos mig. Här har det varit några dagars tystnad från mig. Vi har varit upptagna med mycket och jag har valt att inte vara här då. Så här kommer en sammanfattning av vad vi gjort.

I tisdags gick flyttlasset för dottern och William som flyttade till Hyllie så nu bor hon nära sin lillebror. Flytten gick inte helt smärtfritt fast nu är de på plats och får plocka upp det sista och ställa i ordning allt efter hand. Vi åkte från Malmö på tisdag kväll för vi skulle iväg på onsdag morgon. När vi kom hem vid halv niotiden åkte vi och handlade det som vi skulle ha med oss i matväg på Blå Jungfrun. Vi fick även veta att båten skulle gå en timme tidigare pga blåst.

Onsdag morgon blev vi hämtade av Malin och Urban strax efter sju. Vid den lilla färjan som skulle ta oss över till ön mötte vi upp Maria och Micke. Färden över tog 1,5 timme och den sista halvtimmen gungade det rejält så jag blev lite åksjuk. Fast jag är ju mycket bättre med min åksjuka sen efter olyckan.

De kunde inte lägga till vid Sikhamn pga blåsten utan de la till vid Lervik. Det innebar att vi fick gå med vår packning en liten bit till vindskydden som ligger nära Sikhamn. Det var första gången jag var på Blå Jungfrun och Mats har varit där en gång när han gick på högstadiet. Ön är väldigt kuperad med klippor och små stigar så det är inget för den som har svårt att gå.

När vi hade packat in oss i vindskydden så gick vi till närmaste klippställe där vi kunde bada. Det gällde att vara försiktig när en gick ner i vattnet så en inte halkade på de hala stenarna. Det var 21 grader i luften och 18.7 grader i vattnet så det var uppfriskande efter båtturen.

Efter badet var det dags för lunch och vi hade med oss sallad som vi åt uppe vid vindskydden. Vid vindskydden fanns även en speciell plats där en fick laga maten med våra medhavda trangiakök.

Eftersom det blåste så skulle dagsbesökarna åka hem vid 13 och därefter så var vi själva på ön förutom övakterna som bestod utav två personer. Efter lunchen bestämde vi oss för att gå runt ön och själva vandringsleden är utmärkt så det var bara att följa. Några utav sevärdheterna vi besökte var labyrinten, jungfrukammaren, kyrkan. Vid kyrkan hade vi vätskepaus i form av prosecco och öl, ett måste för kropp och själ.

Efter vandringen blev det bad igen för vi hade blivit varma utav att gå i den kuperade terrängen.

Innan middagen serverades det en Hugodrink och en mojitoliknande drink som vi stod för.

Middagsmaten stod Marie och Micke för så de serverade tortillabröd som vi fyllde med kyckling och sallad. Det smakade väldigt gott. Sedan spelade vi spel och försökte titta på solnedgången. Det var ganska molnigt så det blev ingen sådär fin solnedgång som jag hade hoppats på.

Efter solnedgången så satt vi oss i ett vindskydd och spelade SkipBo innan det var dags att krypa ner i sovsäcken. Inför den här trippen hade vi köpt nya liggunderlag och de var väldigt bra för att vara liggunderlag. Det kanske inte är det skönaste att ligga på fast det var helt ok. Tyvärr har jag ju problem med mina axlar så det var svårt att hitta en skön sovställning.

Det blåste ganska rejält och när det sen slutade blåsa runt tretiden så var det en mäktig upplevelse. Jag sov inte jättemånga timmar fast det visst jag nästan innan att det skulle bli så.

Vid halvåtta steg jag upp och tänkte gå och ta ett morgondopp. Jag fick de andra med mig och medans vi badade fixade Mats frukosten för det hade vi med oss. När vi kom tillbaka var äggen kokta och frukosten nästan framdukad.

Efter frukosten var det ihoppackning av våra saker för vid 14.20 skulle färjan komma och ta oss till fastlandet igen. Nu hade vi tur för vädret var bra så färjan skulle lägga till vid Sikhamn, nästan precis vid vindskydden så vi behövde inte släpa vår packning så långt.

när vi var ihoppackade så var det bad som gällde tills det var dags för lunchen. Malin och Ubbe stod för den och då serverades det snabbmakaroner och köttfärssås. Till och med snabbmakaroner smakar helt ljuvligt när en är utomhus.

Det var en varm dag runt 25 grader så vi var helt enkelt tvungna att bada efter lunchen. Vi badade in i det sista innan vi var tvungna att gå på färjan. Vilken fantastisk upplevelse jag fick tillsammans med vänner. Tack för den här gången, alltid lika mysigt. 💜

6 kommentarer