Jag,  Sjukskriven/Arbete,  Träning

Löpning, löpning och löpning 🏃🏽‍♀️

Denna dag startade som som det brukar när det är lördag. Klockan åtta går bilen hemifrån och idag hämtade vi upp Annika på vägen mot Norrlidsspåret. Klockan 8.15 brukar de som har kommit ge sig iväg och springa två varv innan det är dags för morgondoppet. Marie och Johanna hade i vanlig ordnings startat lite tidigare för de vill hinna två varv i jogg- och gåtempo innan badet. Det var ingen mer som kom idag då Maria är norrut hos sin mamma som fyller år. Det blev att jag och Annika joggade ett varv och Mats sprang själv två varv. Idag var det riktigt tungt att springa, tror det berodde på allt pollen för jag vaknade med kladdiga ögon och slem i halsen. Annika sprang så lätt och jag sa att hon fick springa ifrån mig fast det gjorde hon inte utan jag fick sällskap hela rundan.

Sedan var det dags för doppet och det blåste idag med, precis som det gjort de andra morgnarna när jag badat. Det var 7 grader i luften och 9,9 grader i vattnet så när en väl kom i vattnet så var det skönt. Sedan blev det varm blåbärssoppa innan det var dags att åka hemåt.

Väl hemma åt vi frukost och sedan ville jag var på Stensö klockan 11 då andra starten i Back yard ultra gick. Karin som vi brukar springa med på tisdagar skulle vara med och även några andra som jag känner. Jag har aldrig varit på den tävlingen så det var kul att se. Jag hade tur och kom till Stensö precis när Karin sprang i mål på sitt första varv. Jag såg även Ivar och Åsa, Ingelas bror och svägerska och det såg så lätt ut. Ni som inte vet vad Back yard ultra är så är det en löptävling där deltagarna springer 6 706 meter och ska klara sig inom en timme för varje ny timme startar de igen och har en inte kommit i mål till nästa start så är en ute. Den som vann förra året sprang 31 varv. Jag hade tur för Madeleine, hennes bror Henrik och pojkvän Christoffer var där så då fick jag sällskap när jag skulle titta på loppet. Det var kallt och blåsigt och jag hade gärna haft både vantar och mössa på mig om jag hade haft det med mig. När Karin sprang ut på sitt fjärde varv åkte jag hem. Jag blev faktiskt lite sugen på att testa ett sådant lopp, känns roligare än ett traditionellt. Vem vet, nästa år…

På hemvägen köpte jag sushi som jag sedan åt i uterummet och därefter somnade jag. Jag sov i två timmar.

Mats var inte med till Stensö för han var med i en paddelturnering. Tydligen var det många utav deltagarna som spelade flera gånger i veckan och han har typ bara spelat 7 gånger allt som allt. Han tyckte det var roligt och imorgon kommer han säkert ha världens träningsvärk.

Vid halvsextiden tog vi bussen till Annika och nu är vi på väg hem igen. 23.22 går bussen hem till Lindsdal. Hos Annika fick vi vårrullar, ris och sallad. Det var väldigt gott. Sedan smaskade vi på grönsaker med ärtdipp, chips och godis. Vi spelade tre spel och jag förlorade två och ett spel The mind spelas tillsammans så ingen vinner eller förlorar.

Nu ska det bli skönt att komma hem och sova, godnatt, kram Susann 💜

2 kommentarer