Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Resor,  Sjukskriven/Arbete,  TrĂ€ning

Min helg i Linköping 😊

GodkvĂ€ll alla fina som tittar in till mig hĂ€r denna söndagskvĂ€ll. Den hĂ€r helgen har varit ganska fullspĂ€ckad dĂ„ vi varit i Linköping. Fast jag ska vĂ€l börja frĂ„n början… I lördags morse började vi med löpning och bad som vanligt. Samina följde med och gick tillsammans med mig och Annika. Jag valde att inte springa utan ville vila min fot. Det var blĂ„sigt nĂ€r vi badade, 3 minusgrader i luften och 3,7 grader i vattnet.

Det blev ingen blÄbÀrssoppa i solen efter badet för vi behövde Äka hem och Àta frukost sÄ fort som möjligt. Efter frukosten Äkte vi till Linköping, S och W följde ocksÄ med. Vi skulle titta pÄ min systerdotter Linnéa som var med i en dansförestÀllning. Vi var framme i Linköping strax efter halv ett och tyvÀrr hade vi inte kunnat boka pÄ samma hotell fast vÄra hotell lÄg vÀldigt nÀra varandra bara en gata emellan. Vi bodde pÄ ett Best western hotell och dottern bodde pÄ ett Clarion collection hotell. Vi hade tut och kunde checka in pÄ vÄrt hotell direkt. Sedan gick vi och Ät lunch. Vi hamnade pÄ en indisk restaurang och det var jÀttegott.

Efter lunchen hann vi gĂ„ en liten stund pĂ„ stan. BĂ„de Mats och jag hittade varsitt par skor och sedan behövde jag vila för jag skulle orka med kvĂ€llen. Vi hade ett vĂ€ldigt litet rum utan fönster fast för en natt sĂ„hĂ€r var det helt ok. Det Ă€r inte vad vi brukar vĂ€lja…

Innan dansförestÀllningen gick vi till dotterns hotellrum och delade en flaska vin. Det hade ett större rum Àn vad vi hade sÄ vi fick lÀtt plats dÀr. Vi bodde vÀldigt nÀra Danshuset dÀr förestÀllningen skulle vara. JAg har nog aldrig varit pÄ en dansförestÀllning sÄ det var kul och roligt att fÄ se Linnéa dansa. Det var lÀngesedan jag sÄg henne dansa. Har bara sett henne nÀr hon var yngre runt 10-12 Är. DansförestÀllningen hette Mellan oss & oss emellan, de tolkade ord som möten, distans, vem har makten mm och gjorde danser utefter dessa ord. Det var kul att se alla olika tolkningar.

Efter förestÀllningen hade Linnéa bokat bord pÄ Brasseriet tillsammans med hennes syskon, Henrik och Cili och vi. Det blev en trevlig stund och det var god mat och dryck. Vi började med varsitt ostron och det var ett sÄdant gott ostron och ett vÀldigt stort ostron. Det var första gÄngen som Cili Ät ostron och hon tyckte det var gott. Till huvudrÀtt Ät jag och Mats moules frites fast glÀmde ta en bild pÄ det. Sedan Ät jag glass till efterrÀtt och det tog jag bild pÄ.

Vid halv elva var det dags för mig att gÄ tillbaka till hotellet för att sova. Jag var trött och det hade varit en lÄng dag för mig.

Idag hade vi bestÀmt att vi skulle Àta frukost klockan 8.00 för vi ville komma ivÀg frÄn Linköping pÄ förmiddagen. Det var en godkÀnd frukost, med lite allt möjligt. De hade pannkakor som jag brukar avsluta min hotellfrukost nÀr jag Àr pÄ hotell.

Vi var hemma i Kalmar runt halv ett dĂ„ bytte Mats och William dĂ€ck pĂ„ vĂ„r Peugot för de skulle lĂ„na vĂ„r bil nu i tvĂ„ veckor. Vi fĂ„r tillbaka bilen nĂ€r de kommer hem till pĂ„sk. NĂ€r dĂ€cken var bytta var det dags för S och W att Ă„ka hem och dĂ„ Ă„kte vi och handlade pĂ„ Maxi. Jag var tvungen att ha ingredienser till dagens landskapsrĂ€tt som vi skulle laga. NĂ€r vi kom hem vilade vi i uterummet och sedan grillade Mats nötchorizo och vitkĂ„l. Det Ă€r gott med grillat. Efter maten kunde jag inte hĂ„lla mig vaken utan somnade som en stock i uterumssoffan. Klockan var 16 nĂ€r jag somnade sĂ„ egentligen för sent för att sova. Som tur var sov jag bara runt 35 minuter och sedan tyckte Mats att vi skulle göra landskapsrĂ€tten som var Dalsland, Ă€ppelkaka frĂ„n ÅmĂ„l. Det kommer ett eget inlĂ€gg om Ă€ppelkakan.

Nu ikvĂ€ll har vi bara chillat framför tvn och laddar inför en ny jobbvecka. Jag hoppas ni haft en bra helg, kram Susann 💜

2 kommentarer