Arbete/sjukskrivning,  Jag,  Sjukskriven/Arbete,  Träning

Söndagen den 2 juni 2024

I fredags hade jag en läkartid för min sjukskrivning och innan jag cyklade dit kände jag att jag trots allt var lite nervös. Det är nog detta som jag varit omedvetet stressad över. Han sjukskrev mig fortsatt på 50 % till slutet av december med en liten notis angående arbetsträning. Han berättade att jag fått ny handläggare på försäkringskassan och då vet jag inte om den personen kommer att godkänna sjukskrivningen. Vi får väl se, jag hoppas det för det känns lite tidigt att börja arbetsträna på höstterminen då jag avbröt arbetsträningen i februari.

Efter läkarbesöket cyklade jag till jobbet.

I fredags hade vi AW på jobbet och då satt vi på vår balkong i solen. Det blev en trevlig eftermiddag och vid halv sex cyklade jag och Annika hemåt.

När jag kom hem hade Mats fixat musslor och rökta räkor. Så det blev lite fredagsmys framför tvn.

Lördagen började som alltid med löpning och bad. Eller rättare sagt promenad för min del då jag fortfarande har ont i mitt knä. Läkaren tittade på mitt knä i fredags och upptäckte inget oroande utan det var bara till att vänta ut och gymma för att träna musklerna runtomkring.

Det var en ljuvlig lördagsmorgon, solen sken och det var 20 grader i luften och 18,9 grader i vattnet.

Därefter åkte vi hem och åt frukost i uterummet. Sedan åkte vi och tittade på husbil. Jag är så sugen på att köpa en och ville se vad det fanns för utbud av begagnade husbilar och vilken prisklass som vi skulle fixa. Det är verkligen mycket att tänka på och husbilar är inte billiga. Mats är också sugen så vi får se om vi blir med husbil inom snar framtid.

På eftermiddagen sov jag några timmar för vid halv sex skulle vi på konsert i Bjursnäs bygdegård. Elliot och Hanna skulle vara förband åt Titiyo. Det var en fin sommarkväll och vi hade kyckling och potatissallad med oss som vi åt i gröngräset medan Elliot och Hanna sjöng och spelade.

Därefter gick vi in i bygdegården och där sjöng Titiyo och det var riktigt bra stämning.

Sedan körde jag hem för Mats drack öl till vår picknick.

Idag söndag blev det sovmorgon. Klockan tio hade vi anmält oss till prova på paddling vid kalmar kanotklubb. Det var Mats och jag plus två tjejer som anmält sig. Det var två från klubben som visade och berättade hur vi skulle göra. Vi fick två trevliga timmar ute på sundet. Vi paddlade runt ängö. Det var kul och nu hoppas jag att vi kommer med på grundkursen för sedan kan vi gå säkerhetskursen. Efter de kurserna kan vi teckna ett kajakavtal, vilket innebär att vi kan låna kajaker när vi vill.

Sedan åkte vi hem och åt sill och potatis för sjön säger och vi var hungriga efter allt paddlande. Sedan sov vi en stund för att åka och lämna skräp på återvinningen.

Det var så varmt så jag ville bada så det gjorde vi. Det var 25 grader i luften och 20,5 grader i vattnet.

Sedan åkte vi hem och satte oss i trädgården och jag med en ljudbok i öronen. Jag började lyssna på Je m’appelle Agneta och den verkar lovande, typ en feelgood bok.

Strax efter 18:00 kom Malin och Urban. Vi hade bjudit hit dem på grillade hamburgare och pommes. Det var ett tag sedan vi sågs och det är alltid så roligt att träffas. Tänk att vi har känt varandra snart i 30, år till hösten. Det känns bra att ha sådana vänner i sitt liv. 💜

Vid 21:30 kom Victor och ska sova över då han ska fixa lite imorgon här i Kalmar. Det var kul att träffa honom och höra hur han har det i Byxelkrok och hur det går för honom med restaurangen.

Nu ska jag sova efter en helg med allt möjligt. Godnatt, kram Susann 💜

4 kommentarer