Jag,  Sjukskriven/Arbete,  Träning

Första maj och Valborg 2022

Godmorgon, en helt ny månad idag och solen skiner. Jag har vaknat tidigt som vanligt även om jag hade hoppats att sova lite längre denna morgon.

Lördagen började som vanligt med löpning och bad. Det blev ingen löpning för mig så den stod Mats för och jag gick med Maria ett varv i slingan. Jag känner av min fot så tänkte att den kanske mådde bäst utav att gå. Micke gick en liten runda själv då vi gick för fort och han ville njuta i solen. Sedan blev det ett dopp i solen. Det var riktigt skönt med 9 grader i luften och 9,4 grader i vattnet. Nu kan en ligga i och simma en stund och jag hoppade i en gång till efter att varit uppe en liten stund för jag kände att jag ville i igen. Sedan drack vi varm blåbärssoppa och kaffe i solen och bara snackade en massa innan det var dags att åka hemåt.

På vägen hem köpte vi frallor och gott pålägg som vi sedan åt framför tvn och vi tittade på Masked singer. Sedan blev det bara vila för mig och jag sov även två timmar innan det var dags att göra i ordning för att spela paddel. Medans jag sov var Mats och handlade för kvällen för Linda och Christian skulle komma.

Mellan klockan 15.00 och 16.00 hade vi bokat en paddelbana och vi spelade tillsammans med Linda och Christian. Den här gången alternerade vi så vi spelade tillsammans med varandra. Det gick bra och var fortfarande lika roligt fast den här gången kände jag av min axel så jag hoppas att det inte blir värre för det gör lite ont fortfarande. JAg var lite orolig för att mina fötter inte skulle klara det då jag hade lite ont fast det kändes ingenting under tiden vi spelade. Vid ett tillfälle hade jag otur och min högerfot vek sig så jag var tvungen att lägga mig ner och det gjorde väldigt ont i foten. När jag legat en stund gick det över och jag kunde som tur var spela vidare.

Efter att vi spelat paddel var det bara hem och duscha och förbereda inför att Linda och Christian skulle komma. De skulle bara hem och duscha och sen dyka upp hos oss. Strax efter fem kom de och vid halv sex åt vi grillad lax, ris, sallad och en romsås.

Efter maten fixade vi ordning och sedan gick vi till valborgsmässoelden som skulle vara på Karlshöjd. Det var ca 3 km så vi fick en skön promenad efter maten. Vi kom tidigt för jag trodde att kören skulle sjunga innan de tände bålet fast så var det inte. Kören sjöng inte förrän bålet var tänt, hade för mig att förr i världen sjöng innan bålet tändes. När vi kom var det inte så mycket folk fast efter ett tag så blev det många som hade samlats. Det var första gången för Christian att se en valborgsmässoeld eftersom han är från Österrike. Vid halv åtta kom barnen från scouterna med facklor och tände på brasan som började brinna för fullt och det tog inte lång stund innan nästan hela bålet var nerbrunnit. Vi lyssnade på kören och vårtalaren som sjöng in våren och innan vi gick hem var vi tvugna att köpa polkagrisstång och en knäckstrut för det är tradition att göra när det är Valborg. Sedan gick vi hemåt med godiset i munnen. När vi kom hem hade jag ganska ont i mina fötter så det fick bli en värktablett innan det var dags för efterrätt. Linda och Christian hade tagit med bär och vit choklad och gjorde Ginos till oss och det var gott efter den långa promenaden. Sedan spelade vi Rummikub, ett spel som de inte hade spelat och sedan helt plötsligt så var klockan 23 och då var det dags att börja tänka på refrängen. Runt halv tolv åkte de hem fast innan dess hann vi bestämma en ny paddeltid. Det var en trevlig dag och kväll igår och jag somnade nästan meddetsamma jag la huvudet på huvudkudden , vilket nästan aldrig händer. Jag hade hoppats sova länge idag, fast till kvart över sju får jag väl ändå var nöjd med.

Nu ska jag jobba lite då jag inte har hunnit göra vår icabeställning till jobbet. Sedan får jag se vad som vi ska hitta på idag. Det kommer nog bli en lugn dag och om jag känner Mats rätt så vill han bara vara idag efter att vi har träffat så många denna helg. Jag ska försöka få tag i skrädmjöl så vi kan laga en utav Ingas landskapsrätter.

Nu önskar jag er alla en härlig första maj, kram Susann

2 kommentarer