Familj,  Jag,  Sjukskriven/Arbete,  Träning

Påskhelgen 2023

Långfredag – Jag vaknade tidigt och kunde inte somna om. Jag gick upp kvart över sex och la mig i soffan nere.

Vi spelade padel med dottern och hennes sambo på förmiddagen. Det var kul för det var längesedan Mats och jag spelade padel. Jag har ju spelat med jobbet varje onsdag i fem veckor.

På eftermiddagen sov jag för att ladda inför kvällen. Williams mamma Cecilia och lillebror Vincent kom till oss och vi grillade för första gången det här året. Tråkigt nog var det svinkallt så inte det bästa vädret att stå ute i. Den här kvällen fick Mats sköta grillningen. Det blev en trevlig kväll med massa prat och vi spelade Just one innan det var dags för dem att åka hem.

Påskafton – Morgonen börjades med löpning och bad. Det var en kall och blåsig morgon. Det var 2 grader i luften och 4,1 grader i vattnet. Det var skönt i vattnet för där blåser det inte fast när en kommer upp ur vattnet är det skönt och härligt när värmen sprider sig i kroppen.

Sedan blev det frukost och målning utav ägg som tradition bjuder.

Efter frukosten vilade jag för klockan 13.00 var vi bortbjudna till Ingela och Nicke för lite påskfirande. Det passade bra då det var Mollys dopdag, dottern i huset och som vi är faddrar till. Vi bjöds på god påskmat och även egenfiskade och kokta kräftor. Det var supergott och trevligt och det blev en fin dag med solen som värmde.

Vid 19:00 hämtade vi Rasmus som kom med tåget. Han kunde komma på kvällen istället för söndagförmiddag som han egentligen skulle kommit. På kvällen åt vi räkor och bara chillade tillsammans.

Påskdagen – Dotterns födelsedag, hon fyller 26 år och vi väckte henne med sång och presenter. Hon fick en liten fotoskrivare som hon önskat sig, garn och strumpstickor.

Klockan 11:00 hade dottern bjudit in till brunch och min pappa hade ångrat sig och följde med hit i bilen med min syster. De skulle bara åka för dagen och först tyckte pappa att det var för jobbigt att åka fram och tillbaka och det kan jag förstå. Nu valde han att följa med för att gratta sitt barnbarn. Det blev en trevlig brunch.

Vi 14:00 var vi och fikade hos Sandströms och Fatimah, pappa och Skye följde med dit innan det var dags för dem att åka hemåt.

Sedan vilade jag för dottern hade önskat att vi skulle laga två rätter var till middagen. Det blev en trevlig blandning och gott. Tyvärr kunde inte Victor och Torun vara med då de fortfarande jobbar i Tandådalen, fast snart är vintersäsongen över.

Kvällens meny; vi hoppade över kall smakbomb för alla var jättemätta.

Maten var väldigt god och roligt att alla var delaktiga i matlagandet. Vi drack bubbel och rödvin till rätterna.

Annandag påsk – Idag blev det lite sovmorgon och vi tog det lugnt på förmiddagen. Jag packade eftersom jag skulle följa med dottern till Malmö.

Klockan 12: 00 var vi alla bjudna till Alida som fyllt år. Vi blev bjudna på lasagne och sedan kaffe med massor av kakor. Det var mysigt och gott. Efter kalaset åkte jag med barnen till Malmö och just nu sitter jag i soffan hos dottern och skriver detta inlägg. Jag ska vara här till fredag morgon så det ska bli kul att upptäcka Malmö några dagar.

Jag hoppas du har haft en bra påskhelg, kram Susann 💜

6 kommentarer